Filmajánló #1

Nem egy megszokott post lesz ez, hiszen a blog fő témája a divat. Viszont rengeteg filmet szoktam nézni, és úgy gondoltam, hogyha néha beleakadok olyanokba, amik különösen tetszenek, meg fogom osztani veletek!

Na már most...nem vagyok én filmszakértő. Nem fogom tettetni, hogy többet tudok annál mint amennyit, hogy milyen hihetetlenül intellektuális vagyok, és annyira sokat tudok, hogy szétrobban a fejem tőle. Mert nem. Viszont ezt a legutóbbi két filmet amit néztem, hihetetlenül élveztem, annak ellenére, hogy nem mindenki lesz a szájíze úgy érzem.

Mindkét film rendezője Woody Allen, akiről mondhatom, hogy nagyon szeretem a munkáját. Abszolút megosztó szerintem, a barátnőm ki nem állhatja, de én például a Vicky, Cristina, Barcelonától is oda meg vissza vagyok. Rá kell valahogy érezni a filmjeire...Nem tudom pontosan megfogalmazni..Biztos tudjátok, mit gondolok.
Az első film a Midnight in Paris (Éjfélkor Párizsban). Fogalmam sincs, hogy akadtam rá, de már az első képkocától beleszerettem. Alapból csodás város Párizs, és itt ez tökéletesen van szemléltetve. Ráadásul mindez a 20-as években!  Owen Wilson és Rachel McAdams (Wassup Regina George...) játssza a főszerepet, Owen remekül, Rachelt annyira nem élveztem, de szerintem a szerepe miatt.. Viszont maga a film csodálatos, nézzétek meg egy unatkozós estén, mert megéri!

Port.hu-ról a rövid tartalom: Gil és Inez jegyesek, akik üzleti okokból Párizsba látogatnak. Időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, es komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet. Gil szeret esőben sétálni, míg Inez nem. A történetben a fordulatot az hozza, hogy Gil felfedezi, hogy pontban éjfélkor Párizs egy bizonyos pontján egy fiákerbe szállva időutazásban vehet reszt, amely visszaröpíti az általa kedvelt 1920-as évekbe.
A másik film a To Rome with Love (Rómának szeretettel). Szintén tipikus Woody Allen film, ennél viszont a nevetés garantált. Maga a rendező is játszik benne, zseniálisan. Hasonló módon mutatja be a várost, mint az előző filmnél, ami számomra mindig egy plusz. Nem mondom, hogy ez az a film, amit újra és újra megnéznék, de nagyon jól szórakoztam rajta, és élvezet kibogozni a szálakat, amiket briliánsan szőtt Mr. Allen.

Port.hu rövid tartalom: A Rómának szeretettel sokszereplős vígjáték, ami a világ egyik legelbűvölőbb városában játszódik. Woody Allen legújabb filmje bemutat nekünk egy neves amerikai építészt, aki újraéli az ifjúságát; egy átlagos középosztálybeli rómait, aki hirtelen a város egyik legnagyobb hírességévé válik; egy fiatal vidéki párt, akik különböző romantikus afférokba bonyolódnak; és egy amerikai operarendezőt, aki egy énekesnek sem utolsó temetkezési vállalkozót szeretne feljuttatni a színpadra.


Ti láttátok már valamelyiket a kettő közül?

8 megjegyzés

 1. Nem vagyok oda Woody Allenért, a Midnight in Paris-t csakis azért néztem meg, mert a 20-as évekbe repít vissza, de ettől eltekintve konkrétan szenvedtem a film alatt. Ahogy mondod, rá kell érezni egy-egy rendező stílusára, nálam ilyen pl. Pedro Almodóvar - pont annyira megosztó, mint Woody Allen. Utálni és szeretni szokták. Nincs átmenet. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na majd megnézek akkor tőle is egy filmet, kíváncsi vagyok :D

   Törlés
 2. Woody Allen egyszerűen zseniális rendező, minden filmjében elrejti az őt jellemző stílusjegyeket, és csodálatos városokba kalauzol el minket :)
  Van egy másik nagyon érdekes film, a Párizs-Manhattan, szintén Woody játszik benne és köré épül (nem teljesen) a sztori, de mégis francia és nem is ő a rendező
  http://www.port.hu/parizs_-_manhattan_paris_-_manhattan/pls/w/films.film_page?i_film_id=134428

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ú de jó, köszi az ajánlást :) Mindenképp megnézem!

   Törlés
 3. Woody Allen valóban megosztó, csakúgy mint Pedro Almodóvar, és ez csakis azért van így, mert mindketten karakteresek. Régen képtelen voltam végignézni Woody Allentől bármit is, viszont az előzetesek alapján valahogy kedvet kaptam ehhez a két filmhez és megnéztem őket anno művészmoziban: a Midnight in Paris teljesen a hatalma alá kerített, imádtam, szerintem ez készernézős kategória. A rómás sem rossz, nem annyira hatásos, mint a másik, de kétségtelenül kitűnik a tömegfilmek közül. Azóta már láttam a Belső tereket is, és tervezem, hogy végignézem a filmjeit! Szerintem Woody Allenhez valahogy fel kell nőni.

  A másik: Almodóvar a kedvenc rendezőm! Én a Mindent anyámról című filmjével kezdtem, és annyira meggyőzött, hogy végigpörgettem az összes filmjét egy nyár alatt! Nem is tudom, hogy melyikkel kezdd, de ajánlom: Rossz nevelés, Volver, Beszélj hozzá, A bőr amelyben élek, Megtört ölelések. Állandóan visszatérő stílusjegyei összekötik szinte az összes filmjét: erőteljes színvilág (főleg piros), homoszexualitás, és a transzvesztiták. Ő fedezte fel egyébként Antonio Banderast és Penélope Cruzt is!

  Várom a további filmajánlóidat! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked is nagyon köszönöm ezeket a szuper ajánlatokat :)) Most aztán van mit néznem :P

   Törlés
 4. Midnight in Paris, imádom, nagyonjó film tényleg! a másikat is meg fogom nézni, köszi a tippet :)

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.