Shopping the salesIgaz, hogy karácsony után kezdődtek a hatalmas akciók, de még mindig javában tartanak, éppen ezért úgy gondoltam, hogy hasznos lehet egy kis útmutatót készíteni a shopping körutakhoz! Ha csak magamból indulok ki, mikor én meglátom a SALE feliratot az üzlet kirakatában  minden mást elfelejtve loholok be, és olyan dolgokat veszek meg, amiket azután soha az életben nem fogok hordani, és a legjobb esetben Vaterán tudom csak eladni az ár töredékéért... Mostanában már kifejlesztettem egy taktikát, mégpedig listát írok, és MEGPRÓBÁLOM csak azokat a dolgokat megvenni, de persze ez szinte soha nem jár sikerrel.. Nehéz eset vagyok vásárlás téren, nagyon „impulse buyer” ha úgy tetszik.  Remélem ez a post még számomra is hasznos lesz, és legalább néha rápillantok majd, mikor megvenném a 32. fekete blézerem. Bless me..

1. Az első és legfontosabb: TERVEZZ! Ezt már előbb is említettem, de igenis írj listát, hogy mi az amire szükséged van! Ha nincs egy jó szabású farmered, de van 6 fehér inged, nem is kérdés mit vegyél.

2. Alapdarabok: Fekete blézer, LBD, nude magassarkú. Alap dolgok, amikhez mindig tudsz nyúlni, mindenhez mennek, és jól betudod őket építeni a már meglévő ruhatáradba.

3. Luxus termékek: Ha van egy-egy olyan márka, amit alapból nem engedhetsz meg magadnak, itt az idő, hogy beinvesztálj valamire onnan. Persze mindenképp érdemes megvárni, amíg 70%-ra leviszik az árakat, akkor viszont fussál, és küzdj meg habzó szájú társaiddal azért a designer táskáért.

4. Nézz szét online: Már majdnem minden üzletnek van online felülete is, úgyhogy megéri kinézni (én mindig le is fotózom) a hőn áhított darabot. Így ha nem találod a boltban, még mindig van esélyed megmutatni az eladónak, aki lehet a pult alól kihalássza neked az utolsó darabot.

5. Biztosan kell? Nagyon egyszerű, de hatékony módszer. Egyszerűen kérdezd meg magadtól, hogy megvennéd-e teljes áron is. Ha a válasz nem, akkor mondj egy könnyes búcsút.  Nem fogod hordani! Higyj nekem...
 

Végül a kedvenceim a leárazás dömpingből:Zara - 22.995 Ft


Zara - 9995 Ft


Zara - 7995 Ft


Stradivarius - 3995 Ft


ASOS - 22,5 font


Topshop - 10 font

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.