Filmajánló #2

Mostanában rengeteg filmet nézek, sok rosszat és nem sok jót. Éppen ezért az a pár, amit úgy ítélek meg, itt fog landolni, egy poszt formájában, hátha ti is kedvet kaptok hozzá! Lesz itt mindenféle műfaj a teljesség igénye nélkül. Jöjjön ismét a két legutóbbi kedvenc! 
Revolutionary Road (A szabadság útjai)

Ez a film, hogyha felszínesen nézzük rossz. Maga a storyline sem túl különleges. Azonban ha megpróbálunk kicsit elgondolkodni rajta, akár kivetíteni a saját életünkre, hihetetlenül más lesz a véleményünk. A színészi alakítások csodásak, nagyon jó volt Leot és Katet újra egy filmben látni (először féltem egy kis Titanic deja vu-tól, de szerencsére ez az első kockánál elszállt). Nem egy vidám film, ne várjatok nevetést tőle, sőt egyenesen depresszív, viszont érdemes egyszer megnézni.

A port.hu-ról rövid tartalom: Frank és April mindig igyekezett elkerülni a középszerűség csapdáját. Ám a kertvárosi környezetben, ahová költöztek, lassan maguk is olyanná válnak, amitől annyira irtóznak: középszerű, unalmas középosztálybeli emberekké. April merész tervet sző, hogy kizökkentse kapcsolatukat ebből a kerékvágásból. Párizsban, az ismeretlen, ám izgalmas világvárosban akar új életet kezdeni. Ám amikor tényleg dönteni kell, Frank és April pánikba esik. Az egyik mindenáron szabadulni próbál a mostani helyzetből, a másik ugyanakkor bármilyen megalkuvásra képes.Hitchcock

Szeretem az életrajzi filmeket, és mindig is izgatta a fantáziám Hitchcock. A film életének azt a részét mutatja be, mikor a Psycho-t rendezte, és Anthony Hopkins valami fergeteg benne. Nagyon elgondolkodtam, hogy meg kéne nézni magát a Psycho-t is, de szörnyen utálom a horror filmeket, úgyhogy arra még alszom egyet. Azt hiszem itthon most fog kijönni a film a mozikban, szerintem érdemes elmenni rá, mert egy szórakoztató dráma lett.

A port.hu-ról rövid tartalom: Ő volt az ijesztgetés mestere. Tudta, mitől félnek kortársai a legjobban, ravaszul adagolta a feszültséget, és végül mindig sikert aratott: Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) minden idők egyik legjobb rendezője volt, a hátborzongató filmek királya.
De ember is volt: vonzották a nők, vágyott a szerelemre, hajlott az önzésre, és a filmkészítés majdnem olyan fontos volt számára, mint imádott felesége (Helen Mirren).
Hitchcock élete egyik legnagyobb dobására készül. A Psycho-t, egy elhagyott motel, egy nem is olyan ártatlan szőke nő és egy őrült gyilkos történetét készül leforgatni. Mellette a felesége, előtte a korszak egyik legszebb színésznője (Jessica Biel), a közelben egy másik sztár, Janet Leight (Scarlett Johansson).

5 megjegyzés

 1. A szabadság útjai az egyik örök kedvencem. Már többször láttam, de mindig tud valami újat adni. Hihetetlen jó alakítások vannak benne, a fogyatékos szomszéd férfi valami zseniális. Hihetetlen, hogy mennyire jól látja mégis a dolgokat, az arcunka vágja a kemény igazságot. Zseniális film

  VálaszTörlés
 2. a psycho nagyon jó, nem az a tipikus zombi megeszi az agyam horror. szerintem ne halogasd sokáig :)
  (roni)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na jó, akkor ráveszem magam :D Köszi ;)

   Törlés
 3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.