Embrace Yourself

Elég régóta érett már bennem ez a post, és egyre jobban és jobban éreztem rá késztetést, hogy kiírjam magamból. Nem fogom lefordítani angolra sem, mivel ez a kérdés tipikusan Magyarországot és a magyar társadalmat érinti.

A probléma maga a következő: Miért van az, hogyha valami az átlagostól egy kicsit is eltérő, arra bámulni kell, mutogatni, esetleg nevetni, kibeszélni? Miért félnek a magyar emberek a változástól, miért ennyire földhözragadtak?

Természetesen én ezt a kérdést a divat kapcsán tudom megfogalmazni. Ha már egy kicsit is eltérsz az átlagostól, ha nem egy farmer+póló, zsíros haj és koszos körmök a napi összeállításod, ha nem a világfájdalom van az arcodon ahogy sétálsz, miért leszel ettől furcsa?

Ha megkérdezed az utca emberét garantáltan nem fog tudni felsorolni 2-3 magyar divatbloggert, viszont amint az X-faktorba feltűnik egy ígéretes "tehetség" a 1,5 órás műsor végére már elkészült neki a Facebook fanpage minimum 1-2 ezer lájkolóval. Úgy, hogy még semmit nem tett le az asztalra.

Mivel Pestre járok suliba ezért rengetegszer találkozom ezzel a viselkedéssel. Nem vagyok az a kifejezetten extrémen öltözködő ember, ugyan nem félek kipróbálni új trendeket de mégsem gondolnám, hogy annyira furcsa lennék. Ha már, példának okáért a leopárdos nadrágomban merészelek menni, garantáltan kapok legalább 5-6 furcsálló pillantást amíg a sulimig elérek. Miért van ez? Miért baj, hogyha kicsit ki akarsz tűnni a szürke tömegből? Azt miért nem bámulják meg aki szandálhoz fehér zoknit vesz és plüss melegítőben mászkál?

Azért találom ezt hihetetlennek, mivel ismerem az érme másik oldalát. Éltem Amerikában, és a két szememmel tapasztaltam azt, hogy pizsibe végezte el a heti nagy bevásárlást a fickó, és senki le se tojta. Nem azt mondom, hogy induljunk pizsamába a Spar-ba, na de kérem?!

Lehet, hogy valaki nem fog egyetérteni velem ebben a témában, de aki igen, a következő sorok nekik szólnak.

NE féljetek megmutatni, hogy kik vagytok ti valójában! Csak azért, mert bámulni fognak az emberek, ne tegyétek le otthon a kalapot a tükör előtt. Ha virágos fejdíszt vennél fel, akkor tedd meg. Ha szoknyához Nike cipőt vennél, ne hezitálj. Legyél a legjobb önmagad. Nekem ezt könnyű mondanom, mivel soha az életben nem állított meg senki attól, hogy azt viseljek amit akarok. Nem érdekelnek a pillantások, a végig mérések. Ti is próbáljatok meg ehhez így hozzáállni. Ne féljetek kicsit kísérletezni, legyetek bátrak!

 
"A lion would never loose sleep over the opinion of a sheep"


10 megjegyzés

 1. Hogy őszinte legyek, rám ez annyira nem igaz. Egyáltalán nem öltözködöm furcsán, nem is szeretnék, de túl fiatal vagyok még a saját stílusom kialakításához.

  Válaszolva a kérdésedre, azért bámuljuk meg azokat, akik kicsit is merészek, mert furcsa, hogy van akinek van bátorsága úgy öltözni, ahogy az neki tetszik. De én például abszolút jóindulatból bámulom őket, élvezet ránézni az ilyen emberekre. :)

  VálaszTörlés
 2. Nálunk ez még inkább előfordul,mert kisvárosban élek,ahol még csak inditex (stradi,h und m, bershka stb) üzlet sincs,csak kínai meg helyi kis butikok és mindenki onnan öltözik. Én speciel elég extrém vagyok,meg állandóan rendelek ruhákat,szóval beszólnak,megbámulnak,de én ennek örülök. Utálnám,ha tömeg lány lennék és egy kisvárosban könnyebb egyedinek lenni. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jól teszed, hogy nem válsz tömeggé. Így kell ezt csinálni :)

   Törlés
 3. Nagyon jó kis poszt! Igazad van és teljesen egyetértek, nem is értem, miért kell kinézni valakit, csak mert nyitott egy-egy merészebb összeállításra, ruhadarabra vagy kiegészítőre. Sokkal izgalmasabb a saját stílusodat kialakítani, mint csordatagként vonulni a többi után. A "normális" mindig unalmas :).

  VálaszTörlés
 4. Hú ez egy nagyon jól megfogalmazott poszt lett és teljesen egyetértek a mondandóddal, bár hozzáteszem én sem vagyok az az extrém öltözködésű. Viszont néha én is ráfeledkezek emberekre, de ezt én sem negatív véleményformálásnak szánom, hanem egyszerűen valaki annyira jó hogy kitűnik a szürke hétköznapokban. Én speciel nagyon bírom az extrém divatőrülteket.:) Csak ne legyen az a tucat, jó nyilván a tömeg gyártott cuccok korában ez nagyon nehéz, de szerintem megoldható! További szép estét!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, természetesen én sem a pozitív "bámulást" méltattam, hanem az a tipikus összesúg a hátad mögött félét :) Én is megszoktam nézni embereket, akik királyul öltöznek, és nagyon jó érzés, hogy végre nem a 20. ugyanolyan lányt látom :)

   Törlés
 5. Jó kis cikk volt és egyet kell, hogy értsek! Én sem vagyok az az extrém típus, néha-néha a kiegészítők terén próbálok újítani, de 4-5 furcsa pillantás után elszáll az önbizalmam és becsúsztatom a táskámba a viselt darabot. Viszont most kint vagyok Finnországba és a hideg idő ellenére is öröm látni, hogy az emberek mennyire meg merik mutatni a sokszor extrém stílusukat és senki nincs megbotránkozva ezen...szóval kb. 1 hónap után megkértem az otthoniakat, hogy küldjék ki a rúzsaimat (mert otthon már a piros rúzsért is jönnek a pillantások..) meg a kiegészítőimet és legalább eddig a pár hónap erejéig boldogan használhatom őket.=)

  VálaszTörlés
 6. Jó ez a cikk. Tetszett és annyira igaz. Én jelenleg Angliában élek, és itt tényleg vannak fura emberek öltözködés terén, de a kutya nem bámul meg senkit. Onnan ismered meg a turistát, hogy ők megbámulják azt aki egy kicsit furcsábban van felöltözve és most nem a nagyon furcsára gondolok...rózsaszín haj és stb. (van itt ilyen is és a pasijának pedig lila haja van :D) hanem én is a leopárd mintás nadrágra vagy éppen a kezeslábasra amivel kimennek az utcára vagy éppen a boltba.
  Remélem jobb lesz majd a helyzet... :))
  Sok puszii :)

  VálaszTörlés
 7. Én azt utálom, amikor felhúzol egy mini szoknyát vagy shortot és már k**** vagy...Ezt sosem fogom megérteni...Meg amikor még az ujjamban volt piercing úgy lefintorogtak a villamoson, hogy csak néztem. :D

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.