Filmajánló #4

A szokásos filmajánlós poszt következik. Az elmúlt hetekben nem néztem meg nagyon sok filmet, valahogy mostanában nem kötnek le. Inkább bekapcsolok egy sorozatot háttérzajnak, és közben még csinálok valamit. Erről jut eszembe - szeretnétek egy sorozatokról szóló postot is? :)


In these posts i recommend you the movies i watched and loved. Nowadays i rarely watch them sadly, i find it hard to concentrate just on the film for 2 hours. It's way more easier to just watch a tv show in the background and do other stuff meanwhile. I will probably do a post about my favourite shows soon.

-BMár nem is emlékszem hogy találtam rá erre a filmre, de nagyon ütős volt. Nem egy kis könnyű rom-kom, hanem tényleg elgondolkodtató és megrázó. Ha egy kicsit komolyabb filmet szeretnétek megnézni, vágjatok bele. Nem fog csalódást okozni!

This movie is not your romantic comedy. It is way more deeper and really sad, but so powerful in my opinion. If you want something to make you think, tune in!

A filmrőlIngrid gyönyörű, szenvedélyes nő, aki egyedül neveli 15 éves kislányát. Egy szép napon felbukkan egy férfi is az életében és a nő minden szenvedélyével beleveti magát az új szerelembe. Amikor rádöbben, hogy kihasználták, becsapták és darabokra törték a szívét, Ingrid kedvenc virágából, a fehér leanderből készített halálos méreggel tesz pontot a történet végére, s ekkor kezdődik anya és lánya kálváriája.

About: Astrid Magnussen is a 15 year old girl, living in California. Her mother, Ingrid, is a beautiful, free-spirited poet. Their life, though unusual, is satisfying until one day, a man named Barry Kolker (that her mother refers to at first as "The goat man") comes into their lives, and Ingrid falls madly in love with him, only to have her heart broken, and her life ruined. For revenge, Ingrid murders Barry with the deadly poison of her favourite flower: The White Oleander. She is sent to prison for life, and Astrid has to go through foster home after foster home. Throughout nearly a decade she experiences forbidden love, religion, near-death experiences, drugs, starvation, and how it feels to be loved. But throughout these years, she keeps in touch with her mother via letters to prison. And while Ingrid's gift is to give Astrid the power to survive, Astrid's gift is to teach her Mother about love. Ezt a filmet szerintem a legtöbb embernek nem kell bemutatni. Már-már a 'must-watch' kategóriába sorolható, én mégis csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem. Nagyon tetszett az egész, annak ellenére hogy Zooey Deschanel borzasztóan irritál minden filmben. Ja és nem, nem az évszakról szól.

I think i don't have to introduce this one to anyone, especially if you're a tumblr user. You get 4 gifs a day of this movie on your dash at least. All in all, it's a good one, even though i have some kind of a hatred for Zooey Deschanel. Do not ask me why. Oh and no, it's not about the season. Shocking right?


A filmről: A bájos Summer kiadja Tom útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen: ő nem vágyott sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy hosszúra nyúlt kaland volt mindez. Tom megpróbálja végiggondolni a múltat, elemezni az együtt töltött időt, hátha megtalálja a szakítás okát, hol követett el hibát. Felidézi találkozásukat, amikor Summer belibbent az irodába, és ő első pillantásra fülig beleszeretett. 

About: He's Tom, from New Jersey, working in L.A. writing greeting cards even through he's an architect by training. She's Summer, in from Michigan. Day one is her first day as an AA in Tom's office. We jump back and forth in time: by day 67, they've become an item when she decides to put aside the lovemaking and just be friends. Tom, a romantic who's sure Summer is the one for him, wallows in self pity. We go back to the early days and see the relationship begin. Summer tells him right away that she doesn't believe in love. He mopes well past day 100. Then, as day 500 approaches, they find themselves at a wedding together. Does the old flame rekindle? Is Tom right that destiny controls love? 

4 megjegyzés

 1. A második filmről még csak nem is hallottam. Levagyok maradva:)) Esti programom már meg is van:)

  VálaszTörlés
 2. Amióta állandóan sorozatokat nézek, nincs törelmem a filmekhez. Az epizódokat képes vagyok 3-4 órán keresztül folyamatosan nézni, de egy filmet csak két részletbe vagyok képes.
  Az 500 Nap nyár még a watchlistemen van, nem jutottam még el idáig. Egyenlőre a The Perks of Being a Wallflower-t kéne befejeznem....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A The Perks of Being a Wallflower érdekes...bár engem annyira nem kötött le. Egyszernézősnek mondanám...de persze ízlések és pofonok.

   Viszont egy sorozatokról szóló posztnak örülnék, vagy akár több is lehetne :)

   Törlés
 3. A Fehér leander évek óta ott van a kedvenc filmjeim között :) 500 nap nyarat nem bírtam a végéig...

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.