Glamour shopping days

Mivel a hétvégén jönnek a Glamour napok, gondoltam összedobok egy kis "survival guide-ot", mert ilyenkor általában őrület ami a plázákban uralkodik. Én már nem is tudom hanyadik éve járok Glamour napozni, hiszen rengeteg helyre van kupon, és egész jó kis ajánlatokat lehet kifogni. 

Sok embert elrettent a tömeg (engem is!), de ha okosan csináljuk akár egy óra alatt is végezhetünk az egésszel. Nem ez a hétvége az, amikor bámészkodni és andalogni járunk a plázába. Céltudatosan kell menni, nem nézelődni, hanem azt és olyat venni, amit már jó előre kiszúrtunk. 
Amikre feltétlen szükséged lesz:

 • Víz. Nem is kellene ezt említeni, a de a hihetetlen embertömeg és a hosszú soroknál baromi hamar megszomjazol, ami pedig már rég rossz jel ugye. Nálam személy szerint mindig és mindenhol van egy üveg víz, így szoktam meg, ez a normális. Ezen kívül a nagy tömegben hamar rosszul leszek, és olyankor egy korty víz többet jelent mint bármi. 
 • Készpénz. Szánj rá időt és vegyél ki előtte a kártyádról pénzt, mert az a lassúság ami egyes üzletekben a kártyás fizetéssel jár egyszerűen idegölő. Számtalanszor el fogják küldeni a cuki anyukádat máshová, ha a bankkártyás fizetéssel húzod az időt.
 • Lista. Tervezz előre, menj és próbáld fel a hőn áhított darabokat, mert garantálom, akkora sorok lesznek a próbafülkénél, hogy az életed is elunod a várakozásban, nem beszélve arról, hogy fölöslegesen pocsékolod az időd. Ha írsz egy listát, hogy mit szeretnél honnan megvenni sokkal egyszerűbb lesz a vásárlás. Bemész, megkeresed a megfelelőt és már fizetsz is.
 • Kuponok. Előfordult már, hogy otthon hagytam a kuponjaim. No comment.Általában azt szokták mondani, hogy ilyen kuponos akcióknál próbálj alapdarabokat vásárolni. Ez igaz is, de ha már tegyük fel van 5 db fekete blézered és 4 fehér inged, nem kell több. Szerintem a Glamour napok például remek alkalom arra, hogy kicsit hódolj a most épp uralkodó trendeknek, és olcsóbban szerezd be ezeket az egy-két szezonos darabokat. 


 • A ceruzaszoknya hatalmas TEDD idén tavasszal/nyáron, így mindenképp keress egyet, ha a te világod. Lehet egy sima fekete is akár, ami nagyon jól kihasználható lesz, de annyira nem extra. Mássz ki szépen a komfortzónádból, és ruházz be egy színes darabra. 
 • A bomber dzsekik is nagyon népszerűek, rengeteg színt és fazont találsz belőle. Lehet sportosan de csinosan is hasznosítani.
 • Ha még nem lapul semmi csíkos a szekrényedben itt a tökéletes alkalom! Bátrabbaknak szoknyát és nadrágot, kevésbé bevállalósabbaknak blézert, inget ajánlok!
 • A platform cipőknek leáldozott (hála istennek), itt vannak helyette a sokkal kényelmetlenebb de ezerszer csinibb magassarkú szandálok, magasított talprész nélkül. Egy színes darab nyárra igazi staple. Bokapánttal az igazi!
 • A Mariounnaudban is van egy kupon, amivel az egész üzlet termékei közül válogathatsz. Most éri meg kipróbálni egy high-end sminkterméket, én a YSL rúzsait ajánlom meleg szívvel.

Mindenkinek sikeres Glamour napozást kívánok!

-B

1 megjegyzés

 1. Én igazság szerint még sosem voltam Glamour napozni, idén szeretnék menni, de szerintem csak egy-egy üzletbe jutok el, megkerülve a plázákat. A Stop Shop-ot veszem célba valószínűleg. H&M, C&A, Dm, New Yorker, Müller és Libri. Nekem ennyi elég. A Body Shop-ot és a Women'secret-et sajnálom egyedül.

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.