Filmajánló #6

Rég volt már ilyen post, úgyhogy gondoltam itt az ideje, főleg amíg tart a nyári szünet és van idő filmezni! 3 ajánlatot hoztam nektek mára, de most szeretnélek titeket is megkérni, hogyha van valami szuper film amit mindenképp meg kéne nézzek akkor osszátok meg velem! :)


-BThe Birds/Madarak

Mivel tetszett a Hitchcock film amit legutóbb néztem, úgy döntöttem egy általa rendezettet is érdemes lenne megtekinteni. Nagyon érdekesnek találtam, főként azért, mert sosem nézek horror filmeket, ezért ennek is félve kezdtem neki. Nyilvánvalóan mivel ez egy 1963-as film, így a technikai megoldások nagyon kezdetlegesek voltak, éppen ezért nem ijesztő. Viszont tetszett ettől függetlenül, Tippi Hedren különösen :)

"Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért."
Catch me if you can/Kapj el ha tudsz

Jól le vagyok maradva szerintem, mert ez sem mai film. Viszont Leo imádatom miatt úgy gondoltam, ideje lenne megnézni, és nem csalódtam. Annyira jó természetesen ebben a filmben is, hogy nem tudom hol van már az az Oscar. Különösen érdekes, hogy a film valós elemekre épült. Nézzétek meg!

"Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként - és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt és a hajsza folytatására kényszerítette."New York, I love you

Szintén kötelességemnek tartottam végre megnézni ezt a filmet, mivel a kedvenc városomról szól. Tetszett, mert nem egy átlag film, abszolút nem sablon, happy-end meg a satöbbi. Számtalan ember életéből ragad ki eseményeket, és a végén valahogy mégis kerek egész lesz minden. Ja és van Paris, I love you, azt látta valaki?

"New York a film születése óta az álmok és a lehetőségek városa. Lüktető kulturális sokszínűségével, az eget ostromló, szikrázó felhőkarcolóival több mint száz éve szolgál kulisszául sikeres filmek ezreihez. Most a szerelmesek friss szemszögéből ismerhetjük meg a várost, melynek örökös zajába megannyi titok, sok humor és egy csepp erotika vegyül.
Ez az a város, ahol minden megtörténhet, ahol az egyszerű, hétköznapi történetek is életre szóló kalanddá válnak. Mitől válik ott és akkor különlegessé, hogy egy fiatal nő az esküvője előestéjén felkínálkozik egy indiai üzletembernek, hogy egy író a legjobb csajozós szövegével próbál felszedni egy nőt az utcasarkon, hogy egy fiatal srác tolószékes lánnyal megy a szalagavató bálra, s végül élete legmámorítóbb élményét éli át?
Nyolcmillió ember, nyolcmillió történet hullámzik a pezsgő városban. Ez a néhány kiragadott jelenet hivatott megmutatni, miért olyan ellenállhatatlan a Nagy Alma. Elismert rendezők benyomásait fűzi össze a városról és a szerelemről egyetlen történetfüzérbe ez a magával ragadó film
.
"

4 megjegyzés

 1. A Kapj el, ha tudsz c. filmet már nem tudom, hányszor néztem meg, annyira cukin furfangos, nem tudom megunni :)))
  Nagy kedvencem még a Könnyű nőcske, Emma Stone hatalmasat alakít benne, nemegyszer néztem már újra, a Hypervándor pedig szinte mindig jöhet!
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 2. Nekem akkor is a Gossip Girl a kedvenc New York-os "filmem". :D
  A Könnyű nőcskét én is nagyon szeretem, egyik kedvencem, de a Remember Me (Emlékezz rám!) is emlékezetes számomra, többször is láttam, és még mindig nem unalmas. Szintén nem a megszokott sablonsztori, a vége pedig különösen érdekes, elég nagy a fordulat benne.
  Az Egy különc srác feljegyzéseit szintén tudom ajánlani, nemrég vettem meg könyvben, de még nem jutottam el az olvasásáig.
  Az igazi kaland, Pitch Perfect, Nagyfiúk 2, Lopott idő, amit még ajánlani tudok, de már biztos sokat láttál közülük. :))

  Bocsi, kicsit belendültem :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja igen, és megnéztem a Női szerveket a barátnőmmel, tényleg hatalmas, imádtuk! :))

   Törlés
 3. az elsőt már én is megszeretném nézni egy ideje a kapj el ha tudsz-ot pedig nagyon nagyon szeretem:))

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.