Effortless chic

Effortless chic.. Nem szeretek magyarra fordítani soha semmit, de ezt főként nehéz. Valami olyasmire kell gondolni, mint egy francia nő. Erőlködés nélkül, kócosan, a rúzsa éppenhogy ott van, a körmei lehet ki sincsenek festve. De mégis csodás, és meg kell nézned. Annyira effortlessly chic, hogy belesajdul a szívem. Gondoljunk csak Emmanuelle Altra, Mélanie Laurentre vagy a nagy Coco Chanelre. Mind tökéletes megtestesítőjük ennek a "valaminek". Nehéz megfogni, éppen ezért nehéz 'utáznozni' is. Azt mondják, hogy aki nem francia vérű annak bizony sosem fog ez sikerülni. Szeretném azt gondolni, hogy azért valamennyire mégis. Én legalábbis egyre jobban erre törekszem.

Régebben mindig az volt a fontos, hogy minél extrábban, minél trendibben öltözzek, és ezt mutassam be a blogon. Sokszor voltam úgy, hogy egy-egy outfitet túl egyszerűnek találtam, ezért le se fotóztuk. Persze imádom követni az aktuális trendeket, és én is sokszor elcsábulok egy ilyen darabnak (lásd a mostani kockás őrületem). Viszont azt gondolom, hogy valaki lehet eszméletlen stílusos egy fehér ing-farmer kombóban, és lehet botrányosan egyszerű a legújabb trendnek megfelelő darabokban. Tudni kell azt, hogy mi áll jól nekünk, és azt kell hordani amiben jól érezzük magunkat. Trend ide, vagy oda. 

A legújabb olvasmányom a Paris Street Style - A Guide to Effortless Chic egyszerűen zseniális. Nyilván nem lehet ezt könyvből tanulni, de annyira jó dolgok vannak benne leírva, szuper interjúk és tippek, hogy egyszerűen falom. Ha szeretnétek, bemutatom majd a könyvet akár egy külön postban.

Így a végére jöjjön is a mai outfit, semmi extra, még nem effortlessly chic, de dolgozunk az ügyön! 


Effortless chic.. Boy, it is hard to define what is this "thing". I may just have to say some names: Emanuelle Alt, Mélanie Laurent and Coco Chanel.. - get it now? It's something they say you are born with, and can hardly learn. Something that makes those french women irresistable, gorgeous and so simple at the same time. Undone hair, cigarette in the hand, yet so elegant. Even if they spent hours to get ready, it does not show. Well that's something to achieve isn't it?

I like to think of myself as a sucker for trends. I live for fashion (obviously), and i love trying out new things. But sometimes i have to remind myself, that even if you're out in jeans and a white tee, you can be just as stylish as if you are wearing the latest Celine collection. What really matters is how you feel in your clothes. You can wear things fresh out of the runway and be your most akward self, or wear really comfy things and look so glowing its hard not to notice.

My newest additon is the Paris Street Style - A Guide to Effortless Chic book, and it is just so inspiring i can't seem to put it down. I really do reccomend it to read, you will thank me later.

-B

Stradivarius shirt
Zara jeans
Topshop boots and bag
Ray Ban sunnies

Pictures by ÁV Photography

12 megjegyzés

 1. erőlködés nélkül, ez benne a lényeg, ahogyan te is írtad. ha dolgozol rajta, pláne nem fog sikerülni. de az outfit remek! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó kis szett :) engem érdekelne a könyv

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Mely! Jön a könyvről egy poszt jövő héten!! :)

   Törlés
 3. Igen, érdekel a könyv! :)
  És az outfit nagyon jó! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Jövő héten nézz vissza, lesz poszt a könyvről! :)

   Törlés
 4. Az első hozzászólóval egyetértek, pont emiatt nem megy ez rengeted divatbloggernek. Egyébként az a nadrág waoooo!

  VálaszTörlés
 5. Tetszik ez a hozzállás, szerintem ez az egész fast fashion dolog nagyon nagy nyomás minden nap! Nehéz! Nagyon csini!

  VálaszTörlés
 6. Igy van! Ha van stilusa az embernek,az a farmer- polo ouffitten is atjon, de ha nincs, akkor barmit vesz fel, szurke eger marad. Rengeteg ilyen tipusu lanyt latni. Sut roluk,hogy nagyon ki akarnak tunni,de semmi egyeni otlet,csak a sablon. Hajra Bianka, mutasdmeg nekik!!!:)
  A konyv engem is erdekel egyebkent, meg is veszem,ha tenyleg ennyire jo.

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.