Horváth Eszter: Desszertőrült

Két divattal kapcsolatos könyv bemutatása után itt egy újabb, ám ezúttal kicsit más a téma. Mivel imádok sütni-főzni, ezért tavaly karácsonyra megkaptam Horváth Eszter Desszertőrült című csodaszép könyvét. Horváth Eszter nem más, mint a híres neves Sugar! Shop megálmodója. Én személy szerint imádom a helyet, a kedvenc macaronom és amerikai csokitortám is onnan származik. A könyv első részében találhatók az alapreceptek: Kiderül hogy készül a vajkrém, a különféle öntetek és piskóták. Ez a leghasznosabb rész, hiszen innen már csak a fantáziád szab határt, hogy mit alkotsz. Természetesen a könyv további része is tartogat izgalmakat, a szemnek mindenképp.


Telis-tele van olyan igazi "Sugaros" sütikkel, a Viktória tortától kezdve a csokis-málnás tartig. Olyan extrás süteményeket találni ebben a könyvben, amiket máshol bizony nemigen. Mindig szájtátva nézem a cukrászdában a csodákat, és innen bizony kiderül, mit hogyan kell készíteni.


Az egyetlen dolog, amit furcsának találok azok az adagok: hihetetlen nagy adagokban írja le a sütik hozzávalóit, úgyhogy mindenképp érdemes felezni elkészítés előtt.


Összességében szerintem egy nagyon jó ajándék ez a könyv valakinek, aki szeret sütni, vagy rajong a Sugar! Shopért.ITT tudjátok megrendelni a Desszertőrültet.

4 megjegyzés

 1. Én is tavaly karácsonyra kaptam meg. De nem nagyon sütögettem belőle. Te mit sütöttél meg belőle?
  Viszont pont ma elővettem és megsütöttem a muffint belőle, finom és könnyű, (az üzletben a tésztáját is csupa cukornak éreztem, de ez nem az) már csak vmi krémen gondolkodom a tetejére, de tényleg hatalmas adagokat ír... mit kezdjek 1 kg vajkrémmel? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Viktória tortát és a muffin alapreceptet csinálta meg, ízlett mindkettő, de az adagok döbbenetesek :D

   Törlés
 2. Gyönyörű könyv, de azért amikor megláttam, hogy a külön receptként (és persze külön oldalpáron) szerepel a cukormázas alma zöld, illetve piros ételszínezékkel színezett változata, hááát..mondtam egy cifrát...

  VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.