Brand Focus: La Roche PosayEgy újabb Brand Focus post következik, ezúttal nem divat, hanem arcápolás témában. A La Roche Posay termékeit már több éve használom, és úgy gondolom, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb amihez itthon is könnyedén hozzá lehet jutni. A márkát számtalan bőrgyógyász is ajánlja, ami nem megvetendő szempont. Több különböző bőrtípusra kínálnak megoldást, az egészen száraztól a problémás bőrig.

Another Brand Focus post is here, this time not about fashion but skincare. I've used La Roche Posay skincare for years now, and i have to say this is one of the best quality stuff you can put on your face. They have a wide range for every skintype, and their products are affordable, compared to higher brands, yet still much better than drugstore ones.


Jelenleg négy terméket használok, és el is mondom milyen sorrendben. Alapos arctisztítás után az Effaclar micro-exfoliante tonikhoz nyúlok, ami ahogy a nevéből is kiderül egy mikro hámlasztó tonik. Ahelyett, hogy habzó arcradírral szépen elterjeszteném a baktériumokat a bőröm felszínén, egy vattára rakok ebből, és gyengéden áttörlöm az arcom vele. 
Ezután a termál vízzel megcélzom magam, és reménykedem, hogy csukott szemmel is eltalálom a megfelelő helyet. A termálvizet szeretem hagyni pár percig, hogy teljesen felszívódjon. Aztán következik a két hidratáló közül az egyik, reggelente a nagyobb kiszerelésű, este pedig a koncentráltabb változat. Ezt a rutint most nagyjából 1,5 hete csinálom, és azóta semmiféle 'oda nem való' dolog nem jelent meg a bőrömön, ráadásul estére sem érzem azt, hogy majd szétreped az arcom a szárazságtól.

Akinek problémásabb bőre van (legyen az nagyon pattanásos vagy éppen repedezően száraz), mindenképp ajánlom, hogy próbálja ki a La Roche Posay neki való termékcsaládját, nem fog csalódni! (Magyarországon a nagyobb gyógyszertárakban biztosan lehet kapni a legtöbb terméküket.)

Currently i use these 4 items, let me tell you how. First and foremost, i cleanse my face (day AND night). After that, i get a cotton pad, and put some micro-exfoliant toner on it, gently swipe it across my face, done. It's an amazing product, cause it gets rid off anything access on your skin, yet not one of those yucky foamy scrubs. After toning, i spray myself (in the eyes most of the time) with the thermal water. I like to let it absorb a bit, so clothes folding time it is! After 2-3 minutes, comes the moisturizer. I use the bigger blue one in the morning, and the skinnier, more concentrated one at night time. 

This has been my routine since 1,5 weeks, and i like it so far. No pimples, no blemishes, no horribly dry skin. If you are somebody with extreme skin problems, please do give La Roche Posay a go, you won't be dissapointed!

Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.