Home away from home

A minap a képeimet nézegetve realizáltam, hogy az amerikai utam utolsó állomásáról nem számoltam be nektek. Ezt szeretném most pótolni, mert mindenképp megérdemel az én Nerbaskám egy postot.

Biztosan sokan nem tudjátok, de 2009-ben cserediákként Amerikában tanultam. Egy augusztusi napon Amerika kellős közepébe pottyantam bele, Nerbaskába ha pontosítunk. Mikor megtudtam anno, hogy oda fogok kerülni be kell valljam fogalmam sem volt, hol van ez az állam. Utánanéztem, és láttam, hogy főként mezőgazdasággal foglalkoznak és állatokat tartanak. Sosem voltam az a tipikus nagyvárosi lány, de egy farm gondolata kicsit idegen volt számomra. A többieket kérdezve először irigykedtem is, hogy volt aki Miamiba, volt aki Californiába került. Nem tudtam még, hogy én vagyok a legszerencsésebb.

Nebraskát úgy tudnám leírni, mint a tökéletes nyugalom helyszínét. A házunkhoz a legközelebbi szomszéd legalább 1 kilométerre van. Az ablakon kinézve kukorica és szójabab földeket látok, meg teheneket és lovakat százával. Az lemenő nap is más itt mint otthon, és olyan tornádókat kreál a természet, hogy nem győzök pislogni. Sosem fogom elfelejteni a 2009-es karácsonyom, mert éppen szentestét választotta a család kedvenc bocija a szülésre. A kis tehenet behozták a házba, és nekünk kellett szárazra törölni, hogy ne fagyjon szét. Szürreális volt, de imádtam minden percét.

Borzasztóan fájdalmas volt a búcsú tőlük, még  a pót "apukám" is könnyeket eresztett. Azóta amikor csak tudom meglátogatom őket. Most egy alkalomhoz kötöttem a vizitet, mert a középső testvérem ballagása volt. 5 év után is név szerint kiabálnak utánam az utcán, hogy mennyire örülnek, hogy újra itt vagyok. Az iskolában a portás bácsi a kedvenc csokimmal vár. Amikor az amerikai embereket szidják, a bicska kinyílik a zsebemben. Soha nem találkoztam még ilyen önzetlen, és szeretettel teli emberekkel mint ott. 

Gondoltam pár képet megosztok veletek is, a házról, a ballagásról és a pót tesóimról.


1 megjegyzés

  1. Nagyon aranyos lett ez a poszt!:)) Nagyon szerencsés vagy, hogy kimehettél oda, és ,hogy ilyen szuper családhoz kerültél!:)) x
    Bianka

    VálaszTörlés

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.