Pizza,pizza,pizza






Akik régóta olvasnak biztosan tudják, hogy sajnos allergiás vagyok a kazeinra, ami a tejben lévő fehérje. Ez eléggé megnehezíti az életem, bár mostanra számomra ez már szinte a normális, annyira átáll az agy egy idő után erre. Míg másokat rengetegszer emlékeztetnem kell, hogy bizony a csokiban, a fagyiban, a péksütiben és társaikban is mind-mind van tej. Bő két éve diagnosztizálták nálam ezt az állapotot, és az elején nagyon szigorúan betartottam mindent. Azóta persze próbálkozom hébe-hóba, főleg a sajttal, na meg a párom által készített házi krémtúróval..Azt imádom! :) Egy ideig tűri a szervezetem, de például két napja arra keltem fel reggel, hogy a fél arcomon szúnyogcsípés szerű kiütések jöttek ki, egyszerűen így jelezte a testem, hogy most már elég.. 

Nagyon fontosnak találom, és szeretem mindig kihangsúlyozni, hogy Neked kell kitapasztalnod, mivel etesd a tested. Természetesen vannak alapszabályok, amikre nem árt figyelni, hiszen hiába imádnál megenni fél kg gumicukorot, biztos, hogy csak ártasz vele. Próbáljátok csak ki, hogy mi történik ha egy hónapig tényleg csak és kizárólag olyan ételeket esztek, amelyek egészségesek, táplálóak, és persze finomak is.

Amikor kitaláltam, hogy csináljunk ilyen pizzát, először arra gondoltam, hogy ez még nekem elég lehet, de a sportoló barátomnak biztosan nem.. Nos, nem bírtuk ketten megenni. :) Kellemesen eltelít, nem leszel éhes tőle 1 óra múlva, és nem tudsz töménytelen mennyiséget sem befalni. Ebből látszik, hogy jó alapanyogkból készült. Pontos receptet nem tudok adni, mert kísérlet útján született, de arányokat mindneképp, szerintem megéri kipróbálni, aki szereti az ilyesmit! :)

1/2 cup mandulaliszt
1/2 cup tápiókaliszt
1/4 cup kókuszliszt
3/4 tk só
1 tojás
1/4 cup olíva olaj
1/3 cup magtej
1 tk méz

Külön a száraz, és külön a nedves hozzávalókat kell összerkeverni, majd a két tálat egybe. Ebből elég folyós mix lesz, innentől jön a csavar, hiszen ezt valahogy nyújtani kell majd. Én Szafi Fitt sós lisztet tettem hozzá, és még egy pici mandulalisztet, nem tudok pontos mennyiséget mondani, mert érezni kell, mennyit vesz fel épp a tészta. A kókuszliszttel vigyázzatok, mert elég hamar megszívja magát nedvességgel.

A kívánt feltétek után 220 fokon kb 15 percet sült. Lehet szépen szeletelni, még kézzel is enni, nem törik! 


Megjegyzés küldése

Latest Instagrams

© Frocks and Fizz. Design by Fearne.